Manchester City én Chelsea thuis onderuit, Hasenhüttl wint weer

22 december 2018, 17:54   Bijgewerkt: 22 december 2018, 19:13

Manchester City heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola ging zaterdag in eigen huis met 2-3 onderuit tegen laagvlieger Crystal Palace en omdat ook Chelsea verloor van Leicester City (0-1), werd Liverpool de lachende derde. Ralph Hasenhüttl won ook zijn tweede duel als coach van Southampton, terwijl Aké het Nederlandse onderonsje van Brighton & Hove Albion won.

Manchester City - Crystal Palace 2-3

Na een kopbal van Ilkay Gündogan leek Manchester City zich op te kunnen maken voor de vijftiende overwinning in dit Premier League-seizoen, maar Patrick van Anholt had met Crystal Palace hele andere plannen. Mede dankzij een werelddoelpunt van Andros Townsend hadden de bezoekers na ruim een half uur voetballen de score opeens omgedraaid (1-2) en dat kreeg meteen na de pauze een goed vervolg. Na een overtreding van Kyle Walker benutte Luka Milivojevic een penalty (1-3), waarna The Citizens het niet meer op de rit kregen. Ondanks invalbeurten van Sergio Agüero en Kevin de Bruyne - die met enig fortuin nog wel voor de aansluitingstreffer zorgde - kon het verlies niet meer worden afgewend en groeit de voorsprong van Liverpool naar tot punten.

{image[331216][right-half][]}Chelsea - Leicester City 0-1

Ook in Londen kwam er een daverende verrassing. Chelsea, dat na een geweldige seizoensstart begin december de spanning terugbracht in de titelstrijd door te winnen van Manchester City, is voorlopig afgehaakt om het kampioenschap. In eigen huis ging de formatie van Maurizio Sarri namelijk pijnlijk onderuit, door een treffer van Jamie Vardy. Voor The Blues is de achterstand op Liverpool namelijk gegroeid tot liefst elf punten, waardoor ze zich voorlopig eerst maar moeten gaan richten op een plek bij de eerste vier.

Huddersfield Town - Southampton 1-3

Ralph Hasenhüttl blijft maar winnen als manager van Southampton. De coach won bij zijn debuut vorig week van Arsenal en was ook op bezoek bij het noodlijdende Huddersfield Town - dat de laatste vier duels verloor in de Premier League - de sterkste. Met Terence Kongolo en Juninho Bacuna in de basis zorgden Nathan Redmond, Daniel Ings (penalty) en de jonge Michael Obafemi voor de zege. Philip Billing deed tussendoor nog wel wat terug na een klein uur, maar punten leverde dat niet op. Southampton staat na twee duels onder Hasenhüttl al niet meer onder de degradatiestreep.

Bournemouth - Brighton & Hove Albion 2-0

Met Nathan Aké aan de ene kant en Davy Pröpper en Jürgen Locadia (gewisseld na zeventig minuten) in de basis had het duel een flink Nederlands tintje. Het onderonsje in de middenmoot van de Premier League werd echter niet beslist door een Nederlander, maar door David Brooks. De middenvelder was na twintig minuten én een kwartier voor het einde trefzeker namens de thuisploeg, die daarmee naar het linkerrijtje opschuift.

Overige uitslagen:

Newcastle United - Fulham 0-0

West Ham United - Watford 0-2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen