Belangrijke zege Schalke 04, Misidjan en Klaassen onderuit

Belangrijke zege Schalke 04, Misidjan en Klaassen onderuit

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 december 2018 – Schalke 04 heeft zaterdagmiddag hele belangrijke zaken gedaan in de onderste regionen van de Bundesliga: op bezoek bij concurrent VfB Stuttgart werd er gewonnen (1-3). Verder ging Davy Klaassen onderuit op bezoek bij RB Leipzig ondanks een knappe comeback, terwijl de zorgen voor Virgil Misidjan bij 1. FC Nürnberg weer toenemen. Hertha BSC, zonder Nederlanders, ging onderuit bij Bayer Leverkusen.

VfB Stuttgart - Schalke 04 1-3
Schalke 04 pakte zeer belangrijke punten op bezoek bij concurrent VfB Stuttgart. De ploeg die zich wel plaatste voor de knock-outfase van de Champions League verkeert in de Bundesliga nog altijd in de onderste regionen, net als Stuttgart dat eerder dit seizoen de trainer ook al had moeten ontslaan. Na tien minuten opende Steven Skrzybski de score namens de bezoekers, die twintig minuten voor tijd werd verdubbeld door een eigen doelpunt van Mario Gómez. Hoewel Nicolás González zijn eerste treffer maakte in Duitsland, zorgde de piepjonge Ahmed Kutucu (18) voor de beslissing. Die Königsblauen kunnen door de zwaarwegende driepunter enigszins rustig de jaarwisseling tegemoet gaan.

RB Leipzig - Werder Bremen 3-2
Davy Klaassen is er niet in geslaagd om aansluiting te vinden met de subtop van de Bundesliga. Daarvoor was er namelijk een overwinning nodig tegen nummer vier RB Leizpig, maar dat zat er niet in voor de Nederlander, die met zijn ploeg bezig is aan een zwakke reeks. Lukas Klostermann opende de score na ruim twintig minuten, gevolgd door een treffer van Timo Werner. Hoewel Max Kruse en de jonge Joshua Sargent, die tegen Fortuna Düsseldorf ook al scoorde, een kwartier voor tijd de stand gelijktrokken, kregen de bezoekers geen punt. Met Klaassen op de bank, hij werd vier minuten voor het einde gewisseld voor Claudio Pizarro, kroonde Bruma zich tot matchwinner.

1. FC Nürnberg - SC Freiburg 0-1
De zorgen voor Virgil Misidjan en FC Nürnberg worden met de week groter. Uit de laatste zes Bundesliga-duels pakte de hekkensluiter slechts één punt en daar kwam zaterdagmiddag wederom niets bij. Met Misidjan zestig minuten op het veld, luidde een doelpunt van Manuel Gulde namens SC Freiburg na een kleine twintig minuten het nieuwe verlies van de thuisploeg in, die bovendien zag dat de concurrenten wel punt(en) veroverde zaterdagmiddag. Zo worden de zorgen voor de Nederlandse aanvaller als maar groter.

Overige uitslagen:
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 3-1
Hannover 96 - Fortuna Düsseldorf 0-1

gerelateerd