Arsenal heeft het moeilijk, maar rekent af met Burnley

22 december 2018, 15:35   Bijgewerkt: 22 december 2018, 15:53

Na twee nederlagen op rij heeft Arsenal de smaak van een overwinning weer eens geproefd. De nummer vijf van de Premier League won zaterdagmiddag op eigen terrein met 3-1 van Burnley, dat pas in de slotfase op een veilige afstand werd gezet.

Met Mesut Özil voor het eerst in vijf speelronden weer eens in de basis, ging Arsenal op jacht naar eerherstel voor de nederlagen tegen Southampton en Tottenham Hotspur (League Cup). De Duitser droeg de aanvoerdersband bij Arsenal en beschaamde het vertrouwen van Unai Emery niet. Na veertien minuten had de Duitser een geweldige steekbal op Sead Kolasinac in huis en de Bosniër legde de bal terug op topscorer Pierre-Emerick Aubameyang. Die faalde niet en maakte de 1-0. De spits nam in de tweede helft ook de 2-0 voor zijn rekening door in de 48ste minuut na een snelle counter hard de trekker over te halen. De spits is nu met twaalf goals topscorer van de Premier League.

Arsenal zat in een harde wedstrijd op rozen, maar zag Burnley een kwartier later weer in het duel komen. Nadat de thuisploeg de bal niet goed wegkreeg, schoof Ashley Barnes binnen. Burnley zette alles op alles om een resultaat te grijpen, maar kreeg in blessuretijd de deksel op de neus. Invaller Alex Iwobi bepaalde de eindstand op 3-1, al deed hij dat vanuit buitenspelpositie.

Arsenal staat door de winst gedeeld vierde, terwijl Burnley in de degrdatiezone blijft staan.