Pelupessy geniet in Engeland: "Dit is het pure voetbal"

Pelupessy geniet in Engeland: "Dit is het pure voetbal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 december 2018 – Spijt van zijn transfer naar Sheffield Wednesday heeft Joey Pelupessy absoluut niet. De 25-jarige middenvelder werd door de Engelse club weggekocht van Heracles Almelo en voelt zich goed in het Championship.

De middenvelder staat dit seizoen op 21 optredens en weet hoe mooi de Engelse tweede divisie is. "Ik zag laatst Frank Lampard langs de lijn staan - hij is trainer van Derby County. Een wereldspeler. Hoe mooi? Aston Villa-uit was de mooiste wedstrijd tot nu toe. Ik keek mijn ogen uit. Alles was bordeauxrood en lichtblauw geschilderd. In de hal stond de Europa Cup 1. Het stadion zat stampvol. Mijn vader belde daarna, helemaal enthousiast: 'Heb je dat stadion gezien?' Op tv voelde hij het al - ik ter plekke tien keer erger", zegt hij tegen Tubantia.

Pelupessy maakt mooie dingen mee in de competitie. Ook bij Brentford-uit genoot hij met volle teugen. "De bus stopte in een woonwijk, tussen de tuintjes waar de was met knijpers aan de lijnen hingen. De uitkleedkamer was oud - die van SVVN is mooier. De massagetafels stonden in de doucheruimte, naast de pisbakken. Je rook de urine. En dan ga je naar buiten en lígt er toch een strakke grasmat, niet normaal. Geweldig. Naar elk uitduel gaan tussen de 3000 en 4000 Sheffield-supporters mee. Ze zaten achter de goal. Ik dacht alleen maar: dit is het echte, pure voetbal."

Reacties

gerelateerd