Dortmund wint Duitse kraker en verstevigt koppositie

21 december 2018, 22:32

Borussia Dortmund heeft zijn titelambities vrijdagavond weer wat extra kracht bijgezet. Door in een direct duel concurrent Borussia Mönchengladbach te verslaan heeft het team van trainer Lucien Favre de koppositie in de Bundesliga verstevigd. Marco Reus werd in het Signal Iduna Park de matchwinner. Tien minuten na rust maakte hij de winnende 2-1.

Na de onverwachte nederlaag tegen Fortuna Düsseldorf aasde Dortmund in de laatste wedstrijd van het jaar op sportieve revanche. Die kreeg het ook. Het was Jason Sancho die in Dortmund de score opende. De jonge Engelse aanvaller stond aan het einde van een rappe tegenaanval van de thuisploeg. Even leek Sancho zich in een onmogelijke positie te wringen, maar vanuit een lastige hoek schoot het toptalent alsnog raak.

Lang kon Dortmund niet van de voorsprong genieten, want drie minuten na de openingstreffer maakten de bezoekers gelijk. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Christoph Kramer - met enig fortuin - de bal voor zijn voeten. De Duitse middenvelder twijfelde niet, schoot raak en zorgde ervoor dat de teams met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Na rust trok Dortmund alsnog de wedstrijd naar zich toe. Tien minuten na rust maakte Reus de derde en laatste goal van de avond. De Duitser scoorde uit een scherpe, lage voorzet van Mario Götze. Laatstgenoemde was als aangever ook al betrokken bij het eerste doelpunt. Door te winnen eindigt Dortmund de eerste seizoenshelft met 42 punten, negen meer dan Mönchengladbach en Bayern München. Der Rekordmeister komt zaterdag nog wel in actie tegen Eintracht Frankfurt.