VVV duwt tien van PEC Zwolle verder in de problemen

VVV duwt tien van PEC Zwolle verder in de problemen

21 december 2018 – VVV-Venlo heeft in eigen huis een overtuigende zege geboekt op PEC Zwolle. Na een vroege rode kaart voor doelman Diederik Boer en een penalty voor de Limburgers was de wedstrijd al snel gespeeld, al viel de schade voor PEC uiteindelijk nog mee: 2-0. Het was al een vervelende en bewogen week voor de bezoekers uit Zwolle. Trainer John van 't Schip werd ontslagen na een kansloze 5-0 nederlaag in de beker op bezoek bij AZ.Aan assistent Gert Peter de Gunst de taak om het roer over te nemen. En dat werd in Venlo al snel een lastige taak. Binnen een halfuur kwam PEC met een man minder te staan. Boer kwam uit zijn doel en leek de bal te kunnen wegstompen, maar trapte in plaats daarvan Patrick Joosten lelijk op zijn borstkas. Een onbegrijpelijke en onnodige actie van de doelman, die terecht met rood van het veld werd gestuurd. Tino-Sven Susic schoot vervolgens hard raak vanaf elf meter.

Gek genoeg herpakten de Zwollenaren zich juist aardig met tien man. Op een goeie kans voor Peniel Mlapa na gaven ze voor rust nauwelijks meer iets weg. Toch kon PEC zelf weinig echte kansen creëren, het bleef vooral bij speldenprikjes. Al had het wellicht nog wel recht op een penalty op slag van rust, toen Kingsley Ehizibue de bal tegen een VVV-arm schoot.

Het vertrouwen bij PEC – dat natuurlijk al een flinke klap heeft gekregen de afgelopen tijd – ontbrak volledig. VVV kon zonder veel moeite naar een zakelijke overwinning toewerken en kreeg zo nu en dan nog een aardige kans op de 2-0. Die viel na ruim een uur spelen, wat meteen het hoogtepunt van een matige wedstrijd was. Joosten krulde de bal uit een vrije trap in de korte hoek achter Mickey van der Hart. Daarmee bepaalde hij de eindstand in De Koel op 2-0.

VVV-Venlo pakt eindelijk weer eens drie punten en blijft daarmee uitstekend meedraaien in het linker rijtje, waar het nu knap 7e staat. PEC Zwolle moet zich op de 15e plek echt zorgen gaan maken. Al hoeft niemand dat de club nu nog te vertellen.

Opstellingen en beoordelingen*
VVV-Venlo
: Delano van Crooy 7; Moreno Rutten 6 (74. Tristan Dekker), Jerold Promes 7, Nils Röseler 6, Christian Kum 6; Johnatan Opoku 6, Evert Linthorst 7, Tino-Sven Susic 7; Patrick Joosten 7,5 (92. Martin Samuelsen), Peniel Mlapa 6, Jay-Roy Grot 5

PEC Zwolle: Diederik Boer 2; Kingsley Ehizibue 6, Bram van Polen 5, Sepp van den Berg 6, Kenneth Paal 7; Rick Dekker 5, Clint Leemans 6, Zian Flemming 6 (66. Stanley Elbers 6); Younes Namli 6 (28. Mickey van der Hart 7), Mike van Duinen 6, Vito van Crooij 6

Man of the match: Patrick Joosten

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019