FC Twente moet duizenden euro's betalen aan Hake en spelers

21 december 2018, 15:18

FC Twente moet duizenden euro's terugbetalen aan (oud-) spelers en voormalig trainer René Hake. De arbitragecommissie oordeelde dat de Tukkers ten onrechte salaris inhield. Dit heeft allemaal te maken met een nieuwe makelaarstax van de Belastingdienst.

Volgens de Belastingdienst doen makelaars meer dan arbeidsbemiddeling en wordt dat beoordeeld als loon in natura voor de speler of trainer. Hier moet men loonbelasting over betalen. De Belastingdienst stuurde aanslagen met terugwerkende kracht. Iedere club betaalt deze de extra kosten, op FC Twente na. De Enschedeërs verhaalden de kosten op spelers en Hake, die zag dat makelaarskosten werden ingehouden op zijn ontslagvergoeding. Hake en negen spelers spanden daarop een zaak aan.

Ze kregen gelijk van de arbitragecommissie. Twente is Hake nog 4,6 duizend euro verschuldigd, en Danny Holla zelfs 8,8 duizend euro. Ook moet Twente samen nog zo'n negentien duizend euro betalen aan Richard Jensen (1,1) Fredrik Jensen (2,0) , Nick Hengelman (1,0), Jari Oosterwijk (2,3), Jorn Brondeel (2,9), Jeroen van der Lely (3,1), Jelle van der Heyden (2,1) en Peet Beijen (3,9).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen