Van den Brom: "Wat ons bij Ajax gebeurde, kan echt niet"

21 december 2018, 14:38

Voor de tweede keer dit seizoen gaat AZ de reis maken naar een topclub in de Eredivisie. Eerder dit seizoen werd er met 5-0 verloren bij Ajax. Trainer John van den Brom hoopt dat zijn ploeg van die ervaring geleerd heeft en beter voor de dag komt tegen PSV.

De coach van AZ weet uiteraard dat de ploeg uit Eindhoven zeer sterk is. "Zij zijn in hun stadion bezig aan een ijzersterke reeks met een goed doelsaldo. Dat ziet iedereen. Ik vind het belangrijk dat wij heel gedisciplineerd spelen. Want wat ons uit tegen Ajax gebeurde, kan écht niet", vindt de trainer. "Dat was vernederend en past niet bij een club als AZ. Ik wil zien dat de jongens echt als een collectief spelen. Samen dus. Dan komen onze kwaliteiten naar boven en zijn we écht een goede ploeg. Dat bewustzijn moet er zijn. Geloof in jezelf hebben, dáár gaat het om."

Dankzij een 5-0 zege op PEC Zwolle plaatste AZ zich voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Zaterdagavond vindt de loting daarvoor plaats. "Het is een sterk deelnemersveld.", zegt Van den Brom op AZ.nl. "Zo hoort het ook. Natuurlijk is het altijd leuk als er via een stunt nog een amateurclub bij de laatste acht zit, maar dit is het beste voor het Nederlandse voetbal."

Lees ookWintertitel lonkt voor PSV: "Aan een kerstrapport doen we niet"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen