Wintertitel lonkt voor PSV: "Aan een kerstrapport doen we niet"

21 december 2018, 14:23

Dat PSV zich zaterdag bij winst op AZ definitief tot winterkampioen kroont, laat het hart van Mark van Bommel niet sneller kloppen. De oefenmeester van de koploper weet dat de prijzen pas aan het einde van het seizoen worden vergeven en richt zich dan ook gewoon op de ontmoeting met AZ.

Wint PSV op eigen veld van AZ, dan gaat het sowieso als koploper het nieuwe jaar in. "Dat maakt in principe niet uit, of je Herbstmeister bent of niet. We willen die wedstrijd gewoon winnen", is de nuchtere reactie van Van Bommel op de website van zijn werkgever. "Aan een kerstrapport doen wij niet. Ik kan alleen zeggen dat we in de Champions League goed gespeeld hebben. We zijn vier keer op voorsprong gekomen en hebben bewezen ons te kunnen meten met de Europese top."

Van Bommel weet dat hij in de winterstop kan terugkijken op een prima eerste halfjaar als hoofdtrainer. "Ik probeer me altijd zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar er gebeuren altijd dingen die je niet verwacht, daar moet je dan op reageren als trainer. Het is een feit dat we er even een paar weken uitliggen nu vanwege de winterstop, maar ik had gewoon door willen voetballen hoor. Ik had het als speler ook al: ik wil gewoon doorgaan en op het veld blijven staan", aldus de coach.

AZ is zaterdag dus de laatste opponent van PSV in 2018. Hoewel de Alkmaarders dit seizoen vrij kleurloos opereren in de Eredivisie, is Van Bommel op zijn hoede. "Dat is gewoon een heel lastige wedstrijd. We spelen tegen een goed voetballende ploeg, misschien wel één van de beste van Nederland", zegt Van Bommel, die niet kan beschikken over de geschorste Pablo Rosario. "Wij hebben meerdere mogelijkheden om dat op te vangen, maar de opstelling vertel ik eerst aan mijn spelers. Dat doe ik morgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen