FC Dordrecht benoemt Claudio Braga als nieuwe hoofdtrainer

21 december 2018, 14:14

FC Dordrecht heeft Claudio Braga aangesteld als nieuwe trainer. De Portugees volgt de eerder ontslagen Gérard de Nooijer op. Braga was vorig seizoen interim-trainer bij Fortuna Sittard en leidde de Limburgers naar de Eredivisie. Oorspronkelijk had Fortuna hem in dienst als hoofd jeugdopleiding, maar schoof hij door bij het ontslag van Sunday Oliseh.

Afgelopen zomer verruilde Braga Fortuna voor het hoofdtrainerschap van Martimio. De Portugese club zette hem onlangs alweer op straat en was hij beschikbaar voor Dordrecht. "Claudio Braga is in onze ogen de meest geschikte kandidaat gebleken. Hij heeft als trainer een brede ervaring bij diverse clubs zowel in de jeugdopleiding als bij eerste elftallen", zegt technisch manager Peter Drijver op de website van Dordrecht.

Per 1 januari gaat Braga officieel aan de slag en keert interim-trainer Scott Calderwood terug in de rol van assistent-trainer. "Hij is positief, rustig, open en collegiaal. Dit is gebleken uit de diverse referenties en uit de gesprekken, die ik , Hans de Zeeuw en Scott Calderwood met hem hebben gevoerd bij zijn bezoeken aan de club, trainingen en de laatste wedstrijd tegen Jong Utrecht."

Lees ook: FC Dordrecht wil Calderwoord op termijn als hoofdtrainer

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen