Veltman beseft: "Ik moet nu achter aansluiten in de rij"

21 december 2018, 11:51

Vanwege een zware knieblessure staat Joël Veltman al sinds april aan de kant bij Ajax, maar de verdediger is op de weg terug. De international beseft dat hij langzaam maar zeker zijn plaats in het eerste elftal moet zien terug te winnen.

De 26-jarige verdediger kampt voor de tweede keer in zijn carrière met een zware knieblessure. "De vorige keer kwam ik na mijn blessure sterker terug dan ik daarvoor was. Ik heb niet het talent van Matthijs de Ligt of Frenkie de Jong. Ik moet keihard werken", zegt hij tegen Het Parool. "Elke dag. Die blessure was een eyeopener. Ik heb nadien nooit meer het gevoel gehad: vandaag regent het, ik heb geen zin. Het is niet: ik móet trainen, maar ik mág trainen. Ik hoop ook nu sterker terug te komen. Ik wil nog beter voor mijn lichaam zorgen. Meer rust, beter eten. Dat ­laatste vooral. Ik houd van een snoepie en een chippie. Moet ook kunnen, maar ik probeer met de voedingsdeskundige nog meer balans in mijn maaltijden te krijgen", vertelt hij.

Omdat Ajax momenteel zeer goed draait, zal het voor Veltman niet makkelijk worden om een basisplaats te krijgen. Dat beseft hij zelf ook. "Ik moet nu achter aansluiten in de rij. Ik was aanvoerder van de ploeg en liep tijdens de training altijd voorop. Nu ergens in het midden. Ik moet mijn plekje weer verdienen. Matthijs de Ligt draagt nu de aanvoerdersband en dat snap ik. Ik wil weer een wedstrijd voetballen. Hopelijk kan dat in januari, tijdens het trainingskamp in Florida."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen