Van Basten: "Denk dat PSV met 4-2 had gewonnen van Feyenoord"

21 december 2018, 10:25

Als het aan Marco van Basten ligt, wordt zuivere speeltijd zo snel mogelijk ingevoerd. Volgens hem moet dat in theorie ook snel kunnen, maar staan weinig mensen bij de FIFA open voor veranderingen. Dat ervoer Van Basten in zijn periode bij de technische commissie, die hij in oktober verliet.

"De FIFA en de UEFA hebben de mond vol van fair play. Maar in de praktijk blijkt daar niet veel van", zegt Van Basten in De Volkskrant. "Bij het WK in Rusland werd tijdens het duel tussen Iran en Marokko welgeteld 46 minuten gevoetbald, de andere 44 minuten lag het spel stil. Er zaten ook WK-wedstrijden van 76 minuten bij. Ik vind dat verschil kwalijk en oneerlijk."

Van Basten noemt ook Feyenoord - PSV van dit seizoen als voorbeeld. "Ik denk dat PSV met 4-2 had gewonnen als Feyenoord de wedstrijd na rust niet kapot had gemaakt. In feite werd na een uur niet meer gespeeld. PSV was beter in de tweede helft, maar de spelers van Feyenoord haalden de vaart uit de wedstrijd met kleine overtredingen of door de bal lukraak over de zijlijn te schieten. Wanneer de zuivere speeltijd had geteld, was Feyenoord er niet mee weggekomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen