Van Persie's voorkeur: "Ajax-thuis zou ik wel leuk vinden"

21 december 2018, 08:05

Robin van Persie hoopt dat Feyenoord Ajax treft in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Rotterdammers plaatsten zich donderdag tegen koste van FC Utrecht (1-0) bij de laatste acht van het bekertoernooi. "Ajax-thuis zou ik wel leuk vinden", aldus de aanvoerder van Feyenoord.

Heel comfortabel bereikte Feyenoord de volgende ronde niet. Tot in blessuretijd bleef het spannend en kreeg Utrecht een paar goede kansen. "Begin tweede helft hadden we de wedstrijd moeten beslissen", zegt Van Persie tegen FOX Sports. "Dat is niet gebeurd, dat moet beter. Op zich stond het goed en speelden we aardig, maar je moet jezelf belonen. Zelf heb ik ook een paar kansen gemist, die erin hadden gemoeten."

Voor Feyenoord was het bekersucces een opsteker na de pijnlijke competitienederlaag van zondag tegen Fortuna Sittard (0-2). Het maakt van de Rotterdammers een merkwaardige ploeg, die eerder PSV nog van de mat tikte. "Het is hartstikke moeilijk om elke week zo te spelen als in de eerste helft tegen PSV. Het zit er wel in. Vandaag (donderdag, red.) begonnen we ook goed, we zetten goed druk. Het hangt ook af van tegen wie je speelt. Tegen PSV is makkelijker om zo te spelen dan tegen een ploeg die terugzakt. Het is wel belangrijk dat we constant worden, als je mee wilt doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen