Schöne wil lang doorgaan: "Vind het nog steeds hartstikke leuk"

20 december 2018, 19:29

Lasse Schöne zit in de nadagen van zijn carrière, maar wil absoluut nog niet denken aan stoppen. De spelmaker van Ajax voelt zich nog fit en sterk om bij de Amsterdammers te blijven spelen, maar vindt het niet erg om op een later moment ergens af te bouwen.

Dat zegt de Deense middenvelder tegen FHM. "Ik heb net m'n contract verlengd tot de zomer van 2020. Ik vind voetballen nog steeds hartstikke leuk en ik voel me fit. Zolang dat zo is, wil ik zeker zo lang mogelijk doorgaan", stelt hij. "Ik kan wel zeggen dat ik tot m'n veertigste doorga, maar als ik een periode krijg waar ik van blessure naar blessure ga, dan is het ook niet leuk meer. Ik wil natuurlijk het liefst zo lang mogelijk op het allerhoogste niveau blijven spelen, maar ik moet ook reëel zijn: op mijn veertigste speel ik waarschijnlijk niet meer in Ajax 1. Ik kan me wel voorstellen als het leuk blijft, dat ik lager ga spelen."

De 32-jarige middenvelder maakt zich met Ajax op voor het Champions League-tweeluik met Real Madrid. Een mooie kans, beseft de Deen. "Als er iets te winnen valt, moet je altijd voor het hoogst haalbare willen gaan, maar dat wordt niet makkelijk. Je hebt natuurlijk de hele grote clubs en de clubs die daar net onder zitten. We spelen natuurlijk liever tegen die laatste categorie, maar als je iets wilt bereiken moet je ook de grote ploegen als Real Madrid kunnen verslaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen