Emery liet Özil buiten wedstrijdselectie: "Een tactische keuze"

Emery liet Özil buiten wedstrijdselectie: "Een tactische keuze"

20 december 2018 – Arsenal verloor woensdagavond in de League Cup van Tottenham Hotspur, maar na de 0-2 nederlaag ging het vooral over de afwezigheid van Mesut Özil. De Duitse middenvelder zat niet eens bij de selectie van The Gunners en dat was volgens trainer Unai Emery puur vanwege 'tactische redenen'.Dat vertelde de coach na het 0-2 verlies in de beker. "We hebben 24 of 25 spelers en als ze in de ene wedstrijd wel spelen en in de andere niet, is dat een keuze van de staf. In dit geval een tactische keuze", legde Emery uit. "Ik dacht dat dit de beste keuzes waren voor deze wedstrijd."

Over de toekomst van Özil bij Arsenal wenste de coach verder niet te praten. "Ik denk aan het duel met Burnley van zaterdag. We gaan elke speler beoordelen, hoe ze het op de training doen richting dat duel. Dáár ligt mijn focus op", aldus de coach. "Elke speler hier is een grote speler. We moeten dit alleen tactisch beschouwen."

Zonder de middenvelder, die volgens diverse Engelse media met een gameverslaving kampt voor het spel Fortnite, ging Arsenal onderuit. Toch bleef Emery positief. "In de eerste helft kregen we kansen, maar we waren niet efficiënt genoeg. We hebben niet veel kansen weggegeven, maar de kansen die Tottenham kreeg, maakten ze wél. Onze afwerking was niet goed genoeg om te winnen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020