De Ligt: "Moet beter, maar doorgaan enige wat telt"

19 december 2018, 23:56

Matthijs de Ligt erkent dat Ajax woensdag ondermaats speelde tegen Roda JC. De Amsterdammers hadden een penaltyserie nodig om de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken. "Dit was een zware bevalling, dit hadden we ons er niet van voorgesteld", aldus de captain.

"Roda JC deed het ook goed. Zij bouwden een muur waar we moeilijk doorheen kwam. Alsnog moten we meer creëren", zegt De Ligt tegen FOX Sports. "We speelden de hele tijd rond, maar er kwam niets gevaarlijks uit. Wellicht is het gemakzucht, maar Roda zakte natuurlijk ook volledig terug. Bij ons kwamen tachtig voorzetten in de zestien, maar geen een kwam aan. Dan moet je bedenken waar het misgaat."

De Ligt startte op de bank, maar viel in. In de strafschoppenreeks miste hij de enige penalty van Ajax. Het overkwam hem een jaar geleden in de beker ook tegen Twente, toen Ajax werd uitgeschakeld. "Ik heb nog nooit een penalty gescoord. Ik had me voorgenomen het anders te doen en met volle overtuiging te schieten. Het zag er niet best uit, dat kan ik mezelf kwalijk nemen. Uiteindelijk ben ik blij, want we willen in alle toernooien meedoen. Natuurlijk moet het beter, we zullen dit bespreken. Maar doorgaan was het enige wat telde."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen