Tottenham via Arsenal naar halve finale League Cup

19 december 2018, 22:53

Tottenham Hotspur heeft ten koste van rivaal Arsenal de halve finale van de League Cup bereikt. In het Emirates Stadium stapte het elftal van Mauricio Pochettino als verdiende winnaar van het veld: 2-1. Het betekende bovendien revanche voor de competitienederlaag eerder deze maand. Naast Tottenham Hotspur bereikte ook Chelsea de laatste vier.

Arsenal - Tottenham Hotspur 0-2

Zowel Arsenal als Tottenham speelde niet in hun sterkste opstelling. Alexandre Lacazette en Harry Kane kregen rust, opvallend was dat Mesut Özil niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde. Ook zonder dit drietal deden er nog voldoende grote namen mee. Een van hen: uitblinker Dele Alli (foto). Met een uitstekende pass bediende hij Heung-Min Son, die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Arsenal kreeg ook kansen, maar Tottenham was woensdag de betere ploeg. Nadat Moussa Sissoko een geweldige kans miste, liet Alli zich weer gelden. De ingevallen Kane stuurde Alli weg en de spelmaker rondde met de rechterkant van zijn voet fraai af. Het betekende de genadeklap voor Arsenal, dat de wedstrijd niet meer spannend wist te maken.

De 0-1 van Son:

Chelsea - Bournemouth 1-0

Chelsea had het heel lang moeilijk met Bournemouth. Zo lastig dat Eden Hazard na een uur spelen binnen de lijnen moest komen, want het lukte maar niet bij de Londenaren. Hazard slaagde er ook in om het verschil te maken. Met enig fortuin maakte de Belg in de 84ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd: een van richting veranderd belandde in het doel en bereikte Chelsea alsnog de halve finale van de League Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen