Roda JC-trainer Molenaar heeft veel respect voor prestaties Ajax

Roda JC-trainer Molenaar heeft veel respect voor prestaties Ajax

19 december 2018 – Roda JC heeft respect voor Ajax, maar geen ontzag in aanloop naar het bekerduel van woensdagavond. Trainer Robbert Molenaar vindt dat Nederland trots moet zijn op wat de Amsterdammers laten zien in Europa, terwijl Gyliano van Velzen zelfs kansjes ziet op een goed resultaat. "In de laatste wedstrijd kregen ze wel een counter om de oren. Misschien dat wij er net zoals De Graafschap zo uit kunnen komen", hoopt de aanvaller van de Limburgers.

"Ik heb veel respect voor de manier waarop ze hebben geopereerd in Europa. Ik denk dat we daar als Nederland trots op kunnen zijn", vertelt Molenaar over opponent Ajax tegenover De Limburger. Dat slechts de nummer vijf van de Eerste Divisie de tegenstander is, op een kunstgrasveld en op een doordeweekse avond, zal voor de motivatie van de nummer twee van de Eredivisie niet helpen, beseft ook Molenaar. "Dat is wel iets wat Erik ten Hag te managen heeft."

Van Velzen speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Ajax en kijkt dan uit ook naar het duel, waarin hij dus enkele kansen ziet. "Hoeveel zin ik erin heb op schaal van 1 tot 10? Ja, een 10", glimlacht hij tegenover FOX Sports.

gerelateerd