Nijkamp dacht niet aan opstappen na ontslag Van 't Schip

19 december 2018, 14:32

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, heeft niet overwogen om zijn lot te verbinden aan die van trainer John van 't Schip. Volgens de 'td' zit er kwaliteit genoeg in de huidige selectie van de ploeg uit Overijssel om in de Eredivisie te overleven. "Technisch en tactisch zijn ze tot veel in staat", vindt hij.

Dat vertelt hij tegenover RTV Oost. "Dat beaamt John van 't Schip ook. Deze spelers zijn tot heel veel in staat en kunnen ze een mooie ontwikkeling doormaken", aldus Nijkamp, die deze zomer talloze spelers haalde. Onder anderen Vito van Crooij, Zian Flemming, Gustavo Hamer en Clint Leemans kwamen naar PEC Zwolle. "Maar mentaal kunnen ze het niet opbrengen."

En dat laatste zit hem met name in de mentaliteit van de spelers. "Je kunt denk ik niet meer dan beamen dat er in deze groep voldoende potentie zit om door te groeien tot Eredivisiewaardige-spelers. En daar sta ik nog steeds vierkant achter", aldus Nijkamp, die desondanks het ontslag van Van 't Schip wel als een persoonlijke nederlaag ziet.

Lees ook:

PEC Zwolle hoopt opvolger Van 't Schip 3 januari te presenteren

PEC-voorzitter: "Je ziet dat spel aan het verslechteren is"

PEC Zwolle besluit rampjaar 2018 met ontslag voor Van 't Schip

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen