PEC Zwolle hoopt opvolger Van 't Schip 3 januari te presenteren

PEC Zwolle hoopt opvolger Van 't Schip 3 januari te presenteren

19 december 2018 – PEC Zwolle hoopt op 3 januari 2019 een nieuwe trainer aan te kunnen presenteren. Woensdagochtend werd John van 't Schip, ondanks eerdere afspraken om pas in de winterstop te gaan evalueren, ontslagen als hoofdcoach en tot die tijd neemt Gert Peter de Gunst het trainersstokje over. De assistent-coach is echter niet in beeld om als hoofdcoach te fungeren. Voor die positie is er overigens nog niemand benaderd, ook Jaap Stam niet.Dat weet Voetbal International. Wel zijn voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp zelf vaak benaderd door kandidaten voor de positie van hoofdcoach van PEC Zwolle. De Gunst mag het eenmalig overnemen tegen VVV-Venlo, waarbij de club uit Overijssel hoopt op een 'schokeffect'. Voor na de winterstop wordt er gekeken naar een andere hoofdtrainer. Wat er gebeurt met Michael Valkanis, de assistent van Van 't Schip die deze zomer overkwam uit Australië, is nog niet bekend.

'Gaat zo niet verder'
"Je ziet dat de selectie uit elkaar aan het vallen is. De laatste twee wedstrijden waren daarin cruciaal", legde Visser eerder uit over de duels met NAC Breda (0-0) en AZ (5-0). "We vonden de laatste vijf wedstrijden redelijk cruciaal om de mind om te maken. Dat gold van beide kanten. Maar als je dan ziet hoe de ploeg gisteren uit elkaar viel. Je ziet dat het spel aan het verslechteren is, en daarmee zie je ook het team ten onder gaan", zegt Visser, die liever in de winterstop de situatie had bekeken. "Dat is ook altijd de bedoeling geweest, rustig om de tafel zitten. Maar het gaat zo niet verder."

Slechte reeks in 2018
Van 't Schip werd in de zomer van 2017 aangesteld door PEC en kende een geweldige start bij de club. De oefenmeester liet zijn ploeg aantrekkelijk voetbal spelen en zorgde ervoor dat het team tijdens de winteronderbreking op de prachtige vijfde plaats stond. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor PEC, maar na de winterstop was er niets meer over van de aantrekkelijke ploeg van voor de winterstop. Er werden slechts drie zeges geboekt in de tweede seizoenshelft en daardoor eindigde de club het seizoen als negende. Het liep door die beroerde serie de play-offs om Europees voetbal mis. Ook dit seizoen loopt het voor geen meter bij PEC. In de zomer kwamen er liefst veertien nieuwelingen naar Overijssel, maar Van 't Schip slaagde er niet in om er een succesvol elftal van te smeden.

Lees ook: PEC Zwolle besluit rampjaar 2018 met ontslag voor Van 't Schip

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020