Van Basten ondanks vertrek bij FIFA nog bezig met vernieuwingen

19 december 2018, 12:33

Marco van Basten is ondanks zijn vertrek bij de FIFA nog altijd bovenmatig geïnteresseerd in de vernieuwingen van het voetbal. Hoewel de voormalig bondscoach van Oranje recentelijk wegging bij de voetbalbond, is hij nog altijd bezig om te kijken waar het spel verandert en met name verbetert kan worden. "De effectieve speeltijd staat zeker hoog op de agenda", zo verklapt hij.

Tegenover FOX Sports ging hij ook dieper in op zijn vertrek. "Ik had er wel een beetje genoeg van", vertelt hij over zijn afscheid bij de FIFA. "Ze vroegen andere dingen, die ik minder leuk vond en niet op prijs stelde. Toen hebben we overleg gehad en zijn we uit elkaar gegaan. Wat ik nu doe? Golfen, squashen. Dat soort dingen."

Toch is Van Basten ook nog altijd bezig met de veranderingen in het voetbalspel. "Ik vind het leuk om het spectaculairder te maken. Bezig om het voetbal te helpen", aldus de Nederlandse legende, die maar al te goed weet hoe moeilijk het is om er vernieuwingen doorheen te krijgen. "Je moet wel open staan voor veranderingen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen