Buffon vindt dat Neymar en Mbappé mentaal moeten groeien

19 december 2018, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gianluigi Buffon speelt dit seizoen bij Paris Saint-Germain samen met Neymar en Kylian Mbappé en is onder de indruk van de twee buitenspelers. De Italiaanse routinier vindt dat het duo veel kwaliteiten heeft, maar dat er mentaal nog stappen gezet moeten worden.

Buffon noemt Mbappé een 'ongelooflijke speler'. "Het is heel knap dat hij op negentienjarige leeftijd al zo beslissend is. Als hij in zijn hoofd krijgt dat hij de beste speler ter wereld kan worden, dan gaat dat gebeuren", zegt Buffon tegen RMC Sport. "Hij moet tegen zichzelf zeggen dat hij vijf van de komende tien Gouden Ballen moet winnen. Om dat te bereiken moet hij fysiek en mentaal alles gaan geven."

Volgens de Italiaan is er op dat vlak nog winst te halen voor Mbappé en Neymar. "Mijn manier om ze maximaal te laten presteren, is om ze te stimuleren", zegt de keeper. "Ik heb tegen Neymar gezegd dat het verbazingwekkend is dat hij de Gouden Bal nog niet heeft gewonnen. Ik zeg hem elke dag dat hij de komende drie jaar de Gouden Bal moet winnen en de drie daarna zijn voor Mbappé."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen