PEC Zwolle besluit rampjaar 2018 met ontslag voor Van 't Schip

19 december 2018, 10:53   Bijgewerkt: 19 december 2018, 13:44

John van 't Schip is niet langer de hoofdtrainer van PEC Zwolle. Een dag na de beschamende 5-0 nederlaag tegen AZ heeft de club laten weten dat de trainer ontslagen is. Reden van zijn congé zijn de 'aanhoudende teleurstellende sportieve prestaties in 2018'. PEC Zwolle speelt vrijdag de laatste wedstrijd voor de winterstop, maar zal dat dus doen zonder Van 't Schip.

De oefenmeester werd in de zomer van 2017 aangesteld door PEC en kende een geweldige start bij de club. Van 't Schip liet zijn ploeg aantrekkelijk voetbal spelen en zorgde ervoor dat het team tijdens de winteronderbreking op de prachtige vijfde plaats stond. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor PEC, maar na de winterstop was er niets meer over van de aantrekkelijke ploeg van voor de winterstop. Er werden slechts drie zeges geboekt in de tweede seizoenshelft en daardoor eindigde de club het seizoen als negende. Het liep door die beroerde serie de play-offs om Europees voetbal mis.

Ook dit seizoen loopt het voor geen meter bij PEC. In de zomer kwamen er liefst veertien nieuwelingen naar Overijssel, maar Van 't Schip slaagde er niet in om er een succesvol elftal van te smeden. Na zestien wedstrijden staat de club vijftiende met slechts vier punten meer dan hekkensluiter De Graafschap. Slechts vier van de zestien duels leverden een overwinning op. Dat PEC ook in de beker is uitgeschakeld en wel op beschamende wijze, is voor de clubleiding de spreekwoordelijke druppel gebleken. 'In het huidige seizoen bleven de resultaten op het veld achter bij de verwachtingen', meldt PEC.

Vrijdag sluit de club het povere jaar 2018 af met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Assistent-trainer Gert Peter de Gunst de honneurs waar. 'Voor de start van de tweede seizoenshelft presenteert de club een nieuwe oefenmeester, waarmee het de weg naar boven wil inslaan.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen