Van 't Schip: "Mentaal zijn we finaal door het ijs gezakt"

18 december 2018, 23:42

John van 't Schip spreekt van een wanprestatie na de pijnlijke nederlaag van PEC Zwolle tegen AZ in de KNVB Beker. De Zwollenaren werden in het AFAS Stadion van het kastje naar de muur gestuurd en mochten van geluk spreken dat zij met slechts 5-0 verloren. Vlak voor rust moest PEC Zwolle door een rode kaart van Thomas Lam met een man minder verder, maar het kwaad was toen al geschied.

"Nadat zij de 1-0 hadden gemaakt, was het over. Mentaal zijn we finaal door het ijs gezakt. We hebben ons laten afslachten", zijn de harde woorden van Van 't Schip vlak na de bekeruitschakeling in gesprek met FOX Sports. "Na de 1-0 valt het als een kaartenhuis in elkaar. Dan zijn we niet bij machte om de rug te rechten en ervoor te vechten. We hebben ons naar de slachtbank laten leiden."

PEC Zwolle bevindt zich in een sportieve crisis, maar Van 't Schip is niet van plan de handdoek in de ring te gooien. "Na vrijdag is het winterstop. Dan moeten we goed kijken hoe en waar we deze ploeg kunnen versterken en de selectie op peil brengen. Ik heb alle vertrouwen in deze groep."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen