Sprookje AFC voorbij: Willem II snel klaar met stuntploeg

18 december 2018, 20:28   Bijgewerkt: 18 december 2018, 21:58

Willem II heeft zich als eerste club verzekerd van een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Tricolores ontvingen in eigen huis reuzendoder AFC, maar de koploper van de Tweede Divisie kon de bekerstunts tegen Telstar en TOP Oss geen vervolg geven. Nog voor rust had Willem II de klus geklaard dankzij doelpunten van Donis Avdijaj, Fran Sol en Aras Özbiliz. De Tilburgse voet ging na de 3-0 van het gaspedaal, met het oog op de belangrijke competitiewedstrijd tegen FC Emmen van zondag.

AFC had voorafgaand aan de bekerstrijd in Tilburg acht wedstrijden op rij niet verloren en de Amsterdammers leken al vroeg op voorsprong te komen. Yordi Teijsse kreeg na twee minuten de bal per toeval voor zijn voeten, maar doelman Timon Wellenreuther reageerde razendsnel en gooide zich voor de inzet.

Hierna nam Willem II het initiatief over: na een kwartier spelen leverde de eerste geslaagde aanval direct een doelpunt op. Daniel Crowley bediende Avdijaj met een steekpass en de Kosovaar joeg de 1-0 in het dak van het doel. Vlak daarna had Özbiliz de 2-0 voor het inschieten, maar doelman Patrick Zonneveld kon de bal uit de hoek tikken.

De Tilburgers vonden het na rust wel prima en stonden toe dat AFC aandrong, maar de amateurs konden geen vuist maken. Alleen de halverwege ingevallen Matthijs Jesse kwam nog voor Wellenreuther, maar de Duitser liet zich niet passeren. Na een spaarzame tempoversnelling van Willem II kon Sol voor een leeg doel zijn tweede maken, maar de Spanjaard liet de breedtepass van Avdijaj van zijn voet af springen.

Willem II-trainer Adrie Koster bleef driftig coachen, maar kon niet voorkomen dat zijn spelers de tweede helft op cruise control uitspeelden. Een eretreffer zat er echter niet in voor AFC, dat het moest doen met het applaus van de massaal meegereisde fans. De Amsterdammers hebben na dinsdagavond winterstop en mogen in januari de titelrace in de Tweede Divisie hervatten.

Opstelling en beoordelingen*    

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Fernando Lewis 5.5, Thomas Meissner 5.5, Freek Heerkens 6, Diego Palacios 6.5 (46. Damil Dankerlui 5,5); Pol Llonch 6, Daniel Crowley 7, Vurnon Anita 6 (68. Atakan Akkaynak 5,5); Aras Özbiliz 6.5 (63. Jordy Croux 5), Fran Sol 5.5, Donis Avdijaj 6.5

Man of the match: Daniel Crowley

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen