The Guardian: Memphis, De Ligt en De Jong in top 100

18 december 2018, 17:04   Bijgewerkt: 18 december 2018, 18:08

Minstens drie Nederlanders behoren volgens The Guardian tot de honderd beste spelers ter wereld. De Britse krant heeft woensdag de nummers 100 tot en met 71 van de jaarlijkse lijst bekendgemaakt. Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong staan in de editie van 2018.

Depay is (tot nu toe) de hoogst genoteerde Nederlander. De aanvaller van Olympique Lyon is terug te vinden op plek 84. 'Hij was in het tweede deel van het afgelopen seizoen misschien wel de beste speler in de Ligue 1. Zijn spectaculaire optredens hebben ook bijgedragen aan de wederopstanding van het Nederlands elftal', looft de kwaliteitskrant hem.

De Ligt, die maandag de prijs voor het grootste talent van Europa in ontvangst nam, staat op plek 89. 'Geen wonder dat een aantal van Europa's grootste clubs azen op de speler die wordt beschreven als de nieuwe Jaap Stam', motiveert The Guardian de keuze om de negentienjarige Ajacied op te nemen in de top honderd.

De Jong staat op de 92ste plaats. 'De hype rond de middenvelder is ongekend en het lijkt onvermijdelijk dat hij Ajax deze zomer verlaat', schrijft The Guardian. Naast De Ligt en De Jong is nog een Eredivisie-speler terug te vinden in de top honderd: Hirving Lozano. De PSV'er staat op plek 98.

Woensdag, donderdag en vrijdag maakt The Guardian de rest van de lijst bekend. Wie op plek 100 tot en met 71 staan, kun je hier terugvinden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen