Jans: "Ik heb ook fouten gemaakt, dat is wel duidelijk"

18 december 2018, 08:29

Ron Jans (60) erkent dat hij fouten heeft gemaakt in zijn functie als technisch manager van FC Groningen. Maandag kondigde Jans zijn vertrek aan bij de club, waar hij anderhalf jaar geleden in dienst trad als technische man. "Mijn respect voor mensen in dit soort banen is absoluut toegenomen. Ik had dit niet jarenlang volgehouden."

Jans kreeg heel wat voor zijn voeten: bijvoorbeeld de affaires rond Lars Veldwijk en Sergio Padt, het vertrek van Gerard Kemkers, Tom van Weert en Jesper Drost die weg wilden en de tegenvallende prestaties binnen de lijnen. "Ik heb ook fouten gemaakt, dat is wel duidelijk", zegt Jan in het Dagblad van het Noorden. "Ik ben bijvoorbeeld niet de verbinder geweest die ik had willen zijn. Zoals het met Gerard Kemkers is gegaan, vind ik ontzettend jammer. Er is veel gedoe om geweest, maar bepaalde processen waren al gaande voordat ik kwam. Ik ben er in terecht gekomen. Het heeft echt iets met mij gedaan hoe het uiteindelijk is gelopen."

Uiteindelijk concludeerde Jans dat hij en de functie niet met elkaar matchten. "Er zijn gewoon een heleboel werkzaamheden die horen bij een technisch manager, maar niet passen bij de persoon Ron Jans. Alleen al het feit dat je in sommige situaties niets mag zeggen, om de hete brei heen moet draaien. Dat is niets voor mij. Maar ik heb het ook over strategisch handelen. Boeiend, het ging me ook steeds beter af, maar het kostte me ook heel veel energie."

Ook waren er positieve kanten. "Ik heb bijvoorbeeld enorm genoten van het jeugdvoetbal, waar ik veel meer van heb kunnen zien dan in de jaren ervoor. Ik heb ook heel veel leuke, nieuwe mensen ontmoet. Ik had alleen gehoopt op wat meer resultaat. Als ik alles afweeg, is dit denk ik wel de goede beslissing."

Voor de toekomst wacht Jans af wat er op zijn pad komt. Terugkeren in het trainersvak hoeft niet per se. Ook het opnemen van een sabbatical is een optie voor hem.

Lees meer: Jans verlengt contract niet bij Groningen en stopt in zomer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen