Ajax en FC Groningen krijgen tienduizend euro boete na vuurwerk

17 december 2018, 15:52   Bijgewerkt: 17 december 2018, 15:57

Ajax en FC Groningen hebben een boete van tien duizend euro gekregen van de KNVB voor het afsteken van vuurwerk in de Eredivisie. De Amsterdamse fans gingen, niet voor het eerst dit seizoen, in de fout tegen Feyenoord in De Klassieker op 28 oktober, terwijl de noorderlingen een dag eerder vuurwerk afstaken tegen PSV in de Eredivisie.

En dus krijgen beide clubs een prent van tien duizend euro, zo meldt de KNVB. Ajax kreeg eerder dit seizoen al een soortgelijke straf van de voetbalbond, toen voor hetzelfde vergrijp tijdens het uitduel met Fortuna Sittard. Vorig seizoen gingen ook onder andere de Feyenoord-fans in de fout: ook de Stadionclub moest het destijds bekopen met een straf van tien duizend euro boete.

Eerder op de dag kreeg Ajax nog goed nieuws vanuit de UEFA over de straffen voor het wangedrag van de fans. De UEFA gaat pas eind februari inhoudelijk onderzoeken of supporters van Ajax zich rond de uitwedstrijd tegen AEK Athene in de groepsfase van de Champions League hebben misdragen. En dus valt de uitspraak over die uitkomsten pas na de achtste finales, waardoor de Amsterdammers in elk geval met uitfans aantreden tegen Real Madrid in de eerste ronde van de knock-outfase van de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen