Jans verlengt contract niet bij Groningen en stopt in zomer

Jans verlengt contract niet bij Groningen en stopt in zomer

17 december 2018 – Ron Jans stopt na dit seizoen als manager technische zaken bij FC Groningen. Hij heeft de club laten weten dat hij zijn op 30 juni 2019 aflopende contract niet gaat verlengen. "Ik ben er in anderhalf jaar tijd achter gekomen dat ik meer een stúúrder dan een bèstuurder ben", laat hij weten over zijn naderende vertrek. Bij zijn aanstelling liet hij nog weten dat hij wilde onderzoeken of een dergelijke rol ook bij hem past en dat blijkt dus niet helemaal het geval."Voor mezelf heb ik er alles aan gedaan om een goede technisch manager te zijn voor de club en dat zal ik ook blijven doen. Maar uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in deze baan. En ik had ook gehoopt meer positiefs te bereiken", vertelt hij over zijn beslissing om na dit seizoen te vertrekken bij de club. Op 1 juli 2017 was Jans nog de opvolger van Peter Jeltema op als technisch manager.

Na een periode van twee jaar komt er dus een einde aan zijn dienstverband bij FC Groningen, waar hij eerder heel lang hoofdtrainer was. Daarmee komt er een flinke uitdaging voor de Noorderlingen, waar ook algemeen directeur Hans Nijland komende zomer stopt. Hij respecteert de keuze van zijn directe collega. "Ron heeft zich de afgelopen anderhalf jaar enorm vastgebeten in zijn functie en heeft al een tijd terug aangegeven dat deze periode voor hem een moment van evaluatie zou zijn. De uitkomst is dat hij zijn functie na dit seizoen neerlegt", aldus Nijland.

Sprake van een direct vertrek is er overigens niet en gaat er ook niet komen, verzekert Nijland. "Wij zijn ervan overtuigd dat Ron zich tot die tijd vol overgave blijft inzetten voor de belangen van de club. Dat heeft hij als langstzittende trainer in de clubgeschiedenis gedaan en nu ook als technisch manager. We gaan de komende periode benutten om te kijken op welke wijze wij de functie die vrijkomt gaan invullen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020