Anderlecht stelt Belhocine aan als interim-coach tot de winterstop

17 december 2018, 12:12

Anderlecht heeft Karim Belhocine aangesteld als tijdelijke hoofdtrainer tot aan de winterstop. De assistent van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck neemt het in elk geval de komende twee wedstrijden over van zijn vertrokken collega. Hij krijgt daarbij hulp van assistent Jonas De Roeck.

Dat meldt Anderlecht op de officiële kanalen. Dat betekent dat Belhocine de leiding heeft over Anderlecht tegen Moeskroen en thuis tegen Waasland-Beveren. Daarna gaat de club uit Brussel de winterstop in. 'De club finaliseert de onderhandelingen met de nieuwe technisch directeur en analyseert de verdere reorganisatie van de sportieve staf', laat het weten in een statement.

Pas na die twee duels en de aanstelling van de nieuwe technisch directeur komt er dus ook een nieuwe hoofdtrainer. Anderlecht ontsloeg zondagavond hoofdtrainer Hein Vanhaezebroeck. De coach werd verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de ploeg. De 2-1 nederlaag tegen Cercle Brugge in de Jupiler Pro League zondagmiddag is de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen. "De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld. We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren", aldus sportief directeur Michael Verschueren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen