Keizer zei 'niets speciaals' in de rust, want het duel was al gekeerd

17 december 2018, 00:00

Marcel Keizer was trots op de manier waarop Sporting Portugal zondagavond terugkwam tegen Nacional, maar maakte zich wel zorgen over de slechte start van zijn elftal. Na een half uur stond zijn ploeg namelijk al met 0-2 achter. "Ik hoop niet dat het een patroon wordt", sprak hij over de moeizame eerste minuten van zijn ploeg.

Toch zag hij een kanteling in het duel na een half uur spelen. "We gingen in een hoger tempo spelen en dat heeft de wedstrijd veranderd", vond de oefenmeester tegenover de Portugese media. "We herstelden onszelf en kregen grip op de tegenstander. In de rust heb ik dus ook niets speciaals gezegd, na dertig minuten hebben omgeschakeld."

Van een 0-2 achterstand kwam er nog een 5-2 zege. "Als je zo slecht begint, moet je laten zien waar je van gemaakt bent. Karakter tonen. Het team heeft laten zien dat het wil winnen", sprak hij over de comeback, waarin hij Nani noodgedwongen moest wisselen vanwege fysieke klachten.

Zege met het hart

Jérémy Mathieu maakte vanuit een vrije trap het mooiste doelpunt van de avond. Ook hij erkende dat het de meest moeizame zege onder Keizer was tot dusver. "De meest gecompliceerde zege van de zes", vond de Fransman. "Het was moeilijk, maar we hebben de overwinning binnengehaald met ons hart. In de tweede helft deden we alles om alsnog te winnen."

Overigens kreeg Keizer na de prachtige comeback veel positieve kritieken van de fans in Portugal. Met name het aanvallende voetbal wordt enorm gewaardeerd in Lissabon, waar Keizer over prachtige cijfers kan beschikken. Na zes duels staat de teller op 25 doelpunten en de volle achttien punten. Voorganger José Peseiro kwam tot 24 goals in veertien duels in de Primeira Liga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen