Dost bezorgt Keizer comeback en zesde overwinning op rij

16 december 2018, 23:05

Marcel Keizer heeft ook zijn zesde wedstrijd gewonnen als trainer van Sporting Portugal. Daar was tegen Nacional zondagavond wel een spectaculaire comeback voor nodig na een snelle 0-2 achterstand, waarna Bas Dost opnieuw van waarde was met twee doelpunten en een assist (5-2). De mooiste goal van de avond was overigens van Jérémy Mathieu, die een vrije trap heerlijk binnen schoot.

"Ik win liever met 3-2 dan met 1-0." Was getekend Marcel Keizer afgelopen week na zijn vijfde overwinning sinds zijn aantreden uit even zo veel duels. En dat zijn zesde zege op een dergelijke manier tot stand zou komen, had de coach vermoedelijk zelf ook niet bedacht. Want na een half uur leek de zegereeks van Keizer te sneuvelen: door treffers van João Camacho en Aleksandar Palocevic stonden de bezoekers verrassend op voorsprong (0-2).

Dat was nieuw voor Keizer, die tot dusver een glansrijke periode kende bij de Portugezen. Na een goed half uur bezorgde Dost vanaf elf meter de aansluitingstreffer, nadat hij zelf naar de grond was gehaald. Het betekende alweer zijn negende goal van het huidige seizoen, terwijl hij de laatste tijd met veel blessureleed kampte en slechts acht keer in actie kwam.

Maar dat hij niet alleen kan scoren, bewees hij twintig minuten voor tijd. De spits kopte de bal door naar Bruno Fernandez, die gelijk maakte. Vervolgens maakte verdediger Mathieu met een heerlijke vrije trap de comeback compleet, waar Dost in blessuretijd het duel besliste (4-2). Opnieuw was de Nederlander trefzeker, die vervolgens Fernandez ook nog de vijfde zag maken voor de thuisploeg.

Daarmee zijn de cijfers van Keizer indrukwekkend: na zes duels staat de teller op achttien punten, 25 doelpunten voor en slechts zes tegen. Door de zege neemt Sporting de tweede plaats in de Primeira Liga weer over en nadert het koploper FC Porto tot twee punten.