Kluivert bezorgt AS Roma zege en voorkomt een crisis

16 december 2018, 22:25   Bijgewerkt: 16 december 2018, 23:11

Justin Kluivert heeft AS Roma zondagavond de overwinning gebracht tegen Genoa. Hoewel de buitenspeler met zijn ploeg tot twee keer toe op achterstand kwam in eigen huis, bezorgde de Nederlander met een fraai doelpunt en een assist alsnog de drie punten (3-2). Daarmee wordt een absolute crisis in de Italiaanse hoofdstad, waar trainer Eusebio Di Francesco flink onder druk stond, voorkomen.

Door de slechte prestaties de laatste weken was AS Roma zelfs afgezakt naar het rechterrijtje in de Serie A, al was de achterstand op nummer vier AC Milan beperkt. De matige vorm werd in de beginfase doorgezet, want dankzij een gigantische flater van keeper Robin Olsen, kon goaltjesdief Krzysztof Piatek van dichtbij de openingstreffer maken namens de bezoekers na een goed kwartier.

Hoewel Federico Fazio na een half uur die treffer ongedaan had gemaakt, was het oud-PSV'er Oscar Hiljemark die een paar minuten later een hoekschop keihard tegen de touwen volleerde (1-2). AS Roma zat opnieuw in de problemen, maar dat was het moment waarop Kluivert opstond. Vlak voor de pauze werkte hij de gelijkmaker binnen met een schuiver in de verre hoek.

Vervolgens zag landgenoot Rick Karsdorp, hij bleef negentig minuten op de bank, ook hoe de oud-Ajacied met een assist de 3-2 inleidde. Kluivert kopte de bal voor de voeten van Bryan Cristante, die snoeihard raak schoot. Niet veel later raakte de middenvelder ook nog de paal, maar dat maakte voor het resultaat niet uit aangezien invaller Gorev Pandev nog een grote kans miste namens de bezoekers. Roma won dankzij Kluivert van Genoa, meldt zich weer in het linkerrijtje van de Serie A en voorkomt zodoende een absolute crisis bij de Romeinen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen