FC Emmen wint in krankzinnig slot van zwak FC Groningen

16 december 2018, 16:52   Bijgewerkt: 16 december 2018, 17:06

Na een krankzinnige slotfase heeft FC Emmen zondag met 1-2 gewonnen tegen rivaal FC Groningen. Voormalig Groninger Nicklas Pedersen nam de late doelpunten voor zijn rekening. Lang gebeurde er bijzonder weinig in het hoge noorden - Mimoun Mahi en Ritsu Doan werden goed beteugeld -, maar na de openingstreffer van Mahi, was de hoofdrol weggelegd voor Pedersen, die met zijn eerste twee Eredivisie-doelpunten van het seizoen zijn ploeg de zwaarwegende zege bracht.

FC Groningen startte fel en kreeg van Emmen, dat vaak met zeven man rondom het eigen strafschopgebied stond, veel vrijheid om te doen wat het wilde. En als de Emmenaren dan eens de bal veroverden, konden ze de bal lastig kwijt door de hoge druk die de Groningers gaven. Goede kansen werden er echter niet gecreëerd, omdat het Emmense blok geconcentreerd stond te verdedigen. Het tweede deel van de eerste helft liet Groningen de druk een beetje los, waardoor Emmen meer kon gaan voetballen. Dit leidde tot twee grote kansen voor Alexander Bannink, maar hij werkte echter over.

De tweede helft begon zoals het eerste bedrijf eindigde. Groningen had de overhand, maar creëerde weinig kansen, en Emmen kon bij tijd en wijle aanvallen, maar ook de bezoekers creëerden niet al te veel. Maar naarmate de tweede helft vorderde, begon het spelbeeld te kantelen. Door het ongeduld van het Groningen-publiek begon de thuisploeg onnauwkeuriger te spelen, waardoor Emmen met de balvaste Arias steeds meer tot aanvallen kon komen. Groningen wankelde even, maar ook Emmen was niet nauwkeurig in de passes en de afronding. Beide ploegen leken niet meer te gaan scoren en de wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen.

Maar niets bleek minder waar. In de 86e minuut wist de volledig vrijgelaten Mahi uit het niets een goede voorzet van Ahmad Mendes Moreira de 1-0 binnen te koppen. Waar Emmen tot dan toe Mahi en Doan goed onder controle had gehad, ging het hier volledig fout. Twintig seconden later stond de 1-1 echter alweer op het scorebord. Vanuit de aftrap werd de bal door Emmen naar voren geramd. De hoge bal werd doorgekopt door Nick Bakker, die tussen twee Groningen spelers instond, waarna de ingevallen Pedersen de bal over Sergio Padt heenliftte en de 1-1 scoorde. Een droomdoelpunt voor de spits die in Groningen weinig succesvol was.

Door de belangrijke zege komt Emmen op twintig punten en kan weer omhoog kijken, terwijl FC Groningen de hand in eigen boezem moet steken en volgende week tegen Fortuna beter moet spelen, wil het drie punten binnenhalen. Dat is nodig, om niet weer in hele grote problemen te geraken.  

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt; Mike te Wierik 6,5, Jeffrey Chabot 6, Tim Handwerker 6, Deyovaisio Zeefuik 7,5; Ritsu Doan 6,5, Samir Memisevic 6,5, Ludovit Reis 6,5, Django Warmerdam (79. Ahmad Mendes Moreira -); Mateo Cassierra 6 (66. Michael Breij 5,5), Mimoun Mahi 7.

FC Emmen: Kjell Scherpen 6,5 ; Caner Cavlan 6,5, Tim Siekman 6, Nick Bakker 6 , Keziah Veendorp 6,5, Stef Gronsveld 6,5; Glenn Bijl 6, Michael Chacón 6, Alexander Bannink 6 (83. Wouter Marinus -); Anco Jansen 6,5 (90. Gersom Klok -), Jafar Arias 6,5 (75. Nicklas Pedersen -).

Man of the match: Deyovaisio Zeefuik

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen