Southampton beëindigt ongeslagen reeks van Arsenal

16 december 2018, 16:31

De ongeslagen reeks van Arsenal is voorbij. Na 22 wedstrijden zonder nederlaag ging de club uit Noord-Londen zondagmiddag onderuit tegen Southampton. Arsenal kwam twee keer een achterstand te boven, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de ploeg van kersverse trainer Ralph Hasenhüttl. De wedstrijd op St. Mary's eindigde in 3-2. Chelsea maakte op bezoek bij Brighton & Hove Albion geen fout: 1-2.

De Engelse top maakt dit seizoen weinig fouten, dus wist Arsenal dat het tegen het kwakkelende Southampton geen misstap mocht maken. Danny Ings zorgde er echter voor dat de Londense club met een valse start aan de wedstrijd begon. De aanvaller tekende na twintig minuten voor het openingsdoelpunt van de thuisploeg. De Engelsman, gehuurd van Liverpool, zette met een prachtige kopbal de 1-0 op het scorebord.

Arsenal herstelde de schade echter snel. Het was Henrikh Mkhitaryan, nog altijd niet onbetwist in Londen, die met een strakke kopbal de openingsgoal ongedaan maakte. Voor rust kwam Southampton - weer door een kopgoal van Ings - voor een tweede keer op voorsprong. Mkhitaryan zorgde er aan het begin van de tweede helft voor dat Arsenal opnieuw op gelijke hoogte kwam.

In de slotfase ging het mis voor de club uit Londen. Eerst kwam Arsenal goed weg toen een doelpunt van Shane Long werd afgekeurd, maar de goal van Charlie Austin telde wél. Het team van Unai Emery kwam het derde doelpunt niet te boven, waardoor Arsenal voor het eerst sinds vier maanden weer een wedstrijd verliest.

Brighton & Hove Albion - Chelsea (1-2)

Met Eden Hazard als valse nummer 9 gaf Chelsea tegen Brighton & Hove Albion de knappe 2-0 zege op Manchester City een goed vervolg. De Belgische sterspeler etaleerde zijn topvorm door voor rust een assist te verzorgen én een doelpunt te maken. Na een kwartier spelen gaf Hazard de bal voor op Pedro, die van dichtbij de score opende. Niet veel later stond de Belg zelf aan het einde van een rappe tegenaanval.

Brighton - met Davy Pröpper in de basis en Jürgen Locadia als invaller - kwam halverwege de tweede helft via Solly March nog wel terug in de wedstrijd. Een tweede doelpunt van de thuisploeg volgde echter niet. Door de 1-2 zege blijft Chelsea de nummer vier van de Premier League. Het gat met koploper Manchester City bedraagt nog altijd zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen