Ajax kent in eigen huis geen genade met arm De Graafschap: 8-0

16 december 2018, 16:27   Bijgewerkt: 16 december 2018, 16:38

Ajax heeft zondagmiddag opnieuw laten zien dat het kwaliteitsverschil in de Eredivisie tussen een aantal ploegen immens is. In eigen huis besloot het om De Graafschap op de pijnbank te leggen tijdens een doelpuntrijke middag. Dat leidde tot maar liefst acht treffers in Amsterdam, waaronder hattricks van Hakim Ziyech en Daley Blind. Door de 8-0 is het doelsaldo met concurrent PSV exact gelijk (57 voor, 7 tegen). 

Het was tekenend voor de wedstrijd: aanvoerder Matthijs de Ligt stond vaker in of rondom het strafschopgebied van De Graafschap, dan op zijn eigen helft. Hij was duidelijk op zoek naar een doelpunt om mee te delen in de feestvreugde. Waar De Ligt eerst meerdere keren gevaarlijk was uit corners, schoot hij de bal vlak voor rust zelfs op de paal.

De eerste goal was meteen een mooie. Ziyech profiteerde van een fout van Leeroy Owusu en stuurde Dusan Tadic weg met een schitterende pass. De Serviër bedacht zich geen moment en knalde de bal onderkant-lat in de korte hoek. Toen het begon te lopen in het elftal van Erik ten Hag vonden ook Noussair Mazraoui en wederom Ziyech al snel het net (3-0).

Met nog een kwartier op de klok en een 7-0 tussenstand, riepen de Ajax-supporters om 'tien'. Hoewel het niet zo ver kwam, viel er nog wel een doelpunt. Opvallend genoeg niet via Kasper Dolberg – die ongetwijfeld zal balen dat hij als spits niet op het scorebord verscheen – maar weer via Blind. Hij tekende net als Ziyech dus voor een hattrick en bepaalde de eindstand op 8-0. Daarmee komt Ajax in doelsaldo naast PSV en stuurde het De Graafschap met een flink pak slaag terug naar Doetinchem. Het was de dikste overwinning sinds de 9-1 tegen Sparta Rotterdam in 2001.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 7; Noussair Mazraoui 7 (58. Rasmus Nissen Kristensen 6), Matthijs de Ligt 7, Daley Blind 8, Nicolás Tagliafico 6, Lasse Schöne 7, Donny van de Beek 7, Frenkie de Jong 7; Hakim Ziyech 9 (71. Daley Sinkgraven - ), Kasper Dolberg 7, Dusan Tadic 8 (58. David Neres 6)

De Graafschap: Agil Etemadi 7; Leeroy Owusu 6, Sven Nieuwpoort 6, Ted van de Pavert 5, Jordy Tutuarima 6; Erik Bakker 6, Youssef El Jebli 6 (75. Javier Vet -), Frank Olijve 6; Furdjel Narsingh 5 (45. Myenty Abena 7), Stef Nijland 6 (67. Fabian Serrarens 5), Daryl van Mieghem 7

Man of the match: Hakim Ziyech

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen