Linssen opgelucht: "Anders was de pleuris uitgebroken"

16 december 2018, 08:52   Bijgewerkt: 16 december 2018, 10:06

Even dreigde het zaterdagavond mis te gaan voor Vitesse. De Arnhemmers hadden weinig te duchten van VVV-Venlo, maar moesten een kwartier voor tijd toch de gelijkmaker incasseren. Tot grote opluchting van Bryan Linssen maakte Oussama Darfalou een paar minuten later de winnende 2-1.

Martin Ødegaard had in Arnhem na een halfuur spelen de score geopend. Vitesse slaagde er na rust niet in om door te drukken. Goede kansen waren spaarzaam, maar VVV kwam er ook nauwelijks uit. Peniel Mlapa tekende voor de onverwachte gelijkmaker. "Voor mijn gevoel was hun eerste serieuze doelpoging een goal", zegt Linssen tegen FOX Sports. Met een goal achter zijn standbeen langs zorgde Darfalou er even later voor dat de punten alsnog in Arnhem bleven.

"Deze was cruciaal voor de rust binnen de groep en de club. Als we nu weer 1-1 hadden gespeeld of hadden verloren, dan was de pleuris uitgebroken", besluit Linssen. Vitesse stelde in de voorgaande twee wedstrijden teleur tegen FC Emmen (1-1) en NAC Breda (2-1 verlies). In de laatste speelronde voor de winterstop spelen de Arnhemmers nog tegen De Graafschap.