Gisteren gemist: PSV wint weer ruim, AZ boekt late overwinning

16 december 2018, 00:30   Bijgewerkt: 15 december 2018, 23:48

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 15 december.

PSV beleeft eenvoudige avond in koud Almelo en wint ruim

PSV heeft zaterdagavond de op papier lastige uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met grote eenvoud weten te winnen. De Eindhovenaren voetbalden zich al snel naar een comfortabele voorsprong 2-0, waarna zij in de tweede helft het duel in het slot gooide. De VAR deed van zich spreken. Voor rust werd Jesper Drost met rood van het veld gestuurd, vlak voor het einde werd Lennart Czyborra met hulp uit Zeist met rood en een penalty werd bestraft. De strafschop werd door Gaston Pereiro gemist, maar de middenvelder besloot de eindstand even later alsnog op 0-4.

Johnsen kopt AZ in absolute slotfase voorbij Excelsior

Op het nippertje heeft AZ zaterdagavond in Alkmaar een verdiende zege geboekt op Excelsior. De Rotterdammers waren in de eerste helft op voorsprong gekomen en hielden na de gelijkmaker lang stand, maar moesten in de laatste minuut van de blessuretijd toch de 2-1 verwerken. Invaller Björn Johnsen kopte achterwaarts een voorzet van Oussama Idrissi tegen de touwen en bezorgde AZ daarmee terecht drie punten. Excelsior bleef gedesillusioneerd achter.

Darfalou helpt Vitesse met laat doelpunt voorbij VVV-Venlo

Vitesse heeft in een zeer matige wedstrijd tegen VVV-Venlo de punten in eigen huis gehouden. Martin Ødegaard tekende in de eerste helft met een knap doelpunt voor de 1-0. Vitesse controleerde de hele wedstrijd, maar zag VVV toch terugkomen in de wedstrijd door een doelpunt van Peniel Mlapa. Niet veel later wist Oussama Darfalou met een intikker de wedstrijd toch in het voordeel van Vitesse te beslissen: 2-1.

Klaassen eist pijnlijke hoofdrol op bij zege Dortmund

Ook na vijftien competitiewedstrijden is Borussia Dortmund nog altijd zonder nederlaag in de Bundesliga. De koploper won in een leuk duel met 2-1 van Werder Bremen. Bij de bezoekers viel Davy Klaassen al vroeg uit nadat hij op acrobatische wijze een tegendoelpunt van Dortmund probeerde te voorkomen.

NAC maakt meer indruk dan PEC, maar speelt gelijk in Zwolle

PEC Zwolle en NAC Breda hebben allebei een puntje gesprokkeld in de strijd tegen degradatie. De onderlinge ontmoeting in het ijskoude Zwolle leverde een aardige eerste helft en een veel mindere tweede, maar geen doelpunten op. NAC had de zaken achterin uitstekend voor elkaar en combineerde bij vlagen prima, maar miste stootkracht voorin. PEC stelde teleur en zorgde voor cynische reacties bij de eigen supporters, maar behoudt zijn voorsprong van drie punten op NAC.

Vader Stuttgart-aanvoerder sterft bij thuisduel tegen Hertha BSC

Een verschrikkelijk bericht vanuit Stuttgart. Na het laatste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (2-1 winst) is de vader van captain Christian Gentner in de skybox overleden. Dat laat de club weten met een statement op de website. "De club is in deze zwarte periode met zijn gedachten bij de familie Gentner."