Darfalou helpt Vitesse met laat doelpunt voorbij VVV-Venlo

15 december 2018, 22:52

Vitesse heeft in een zeer matige wedstrijd tegen VVV-Venlo de punten in eigen huis gehouden. Martin Ødegaard tekende in de eerste helft met een knap doelpunt voor de 1-0. Vitesse controleerde de hele wedstrijd, maar zag VVV toch terugkomen in de wedstrijd door een doelpunt van Peniel Mlapa. Niet veel later wist Oussama Darfalou met een intikker de wedstrijd toch in het voordeel van Vitesse te beslissen: 2-1.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Vitesse. Ødegaard passeerde zijn directe tegenstander en schoot vanuit een moeilijk hoek richting het doel van Lars Unnerstall. De bal verdween buitenkant paal naast. De beginfase van de wedstrijd verliep rommelig. Beide ploegen hadden moeite de bal in de ploeg te houden en kwamen er niet gevaarlijk uit.

Na de rust gingen beide teams verder waar ze in de eerste helft gebleven waren. Veel balverlies bij zowel Vitesse als VVV, maar gaandeweg de tweede helft kwam de thuisploeg weer beter in de wedstrijd. Een afstandsschot van Vjatsjeslav Karavaev werd onderweg aangeraakt door een speler van VVV en vloog maar net naast het doel van Unnerstall. VVV was niet bij machte om gevaarlijk te worden en was voornamelijk bezig met het tegenhouden van de Vitesse-aanvallers, maar vanuit het niets was daar Mlapa die met een knap intikkertje voor 1-1 zorgde. Totaal tegen de verhoudingen in, maar VVV stond weer op gelijke hoogte met Vitesse.

Toch kon VVV niet lang genieten van de gelijkmaker. Een knappe actie op rechts van invaller Hilary Gong en een goede voorzet zorgden ervoor dat Darfalou de bal richting het doel van VVV kon tikken: Unnerstall was kansloos. VVV kreeg nog wel de kans om de gelijkmaker te maken, maar Mlapa schoot na een knappe actie huizenhoog over.

Een terechte overwinning voor Vitesse, dat de controle had over de wedstrijd maar het zichzelf onnodig moeilijk maakte.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Eduardo 7; Vjatsjeslav Karavaev 7,5, Danilho Doekhi 6,5, Jake Clarke-Salter 6,5 (Rasmus Thelander -), Alexander Büttner 7; Martin Ødegaard 8, Thulani Serero 7, Navarone Foor 6,5; Roy Beerens 6,5 (Hilary Gong -), Oussama Darfalou 7, Bryan Linssen 6,5

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6,5; Moreno Rutten 6, Jerold Promes 6 (Patrick Joosten -), Nils Röseler 6,5, Christian Kum 5,5; Peter van Ooijen 6 (Ralf Seuntjens -), Evert Linthorst 6 (Damian van Bruggen -), Tino-Sven Susic 6; Johnatan Opoku 6,5, Peniel Mlapa 6,5, Jay-Roy Grot 6

Man of the Match: Martin Ødegaard

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling