Ronaldo beslist met rake strafschop derby van Turijn

15 december 2018, 22:30

Cristiano Ronaldo heeft met zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen de Derby della Mole beslist. De Portugese sterspeler van Juventus schoot twintig minuten voor tijd raak vanaf de strafschopstip en bezorgde zijn ploeg daarmee de volle buite tegen stadgenoot Torino: 0-1. Het was voor Juventus alweer de vijftiende competitiezege in zestien wedstrijden.

Weinig ploegen weten het Juventus dit seizoen écht moeilijk te maken, maar Torino bood Juventus in de derby van Turijn behoorlijke weerstand. Ronaldo kreeg in de beginfase van de wedstrijd de lachers op zijn hand door een hopeloos schot te produceren. De Portugees haalde echter zijn gram door twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

Juventus verstevigt door de zege de koppositie in de Serie A. De belangrijkste belager, Napoli, heeft nu een achterstand van elf punten. De club uit Napels komt later in het weekend echter nog wel in actie tegen Cagliari.