PSV beleeft eenvoudige avond in koud Almelo en wint ruim

PSV beleeft eenvoudige avond in koud Almelo en wint ruim

15 december 2018 – PSV heeft zaterdagavond de op papier lastige uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met grote eenvoud weten te winnen. De Eindhovenaren voetbalden zich al snel naar een comfortabele voorsprong 2-0, waarna zij in de tweede helft het duel in het slot gooide. De VAR deed van zich spreken. Voor rust werd Jesper Drost met rood van het veld gestuurd, vlak voor het einde werd Lennart Czyborra met hulp uit Zeist met rood en een penalty werd bestraft. De strafschop werd door Gaston Pereiro gemist, maar de middenvelder besloot de eindstand even later alsnog op 0-4.PSV voelt al weken de hete adem van Ajax in haar nek en wist zodoende dat het in Almelo moest afrekenen met Heracles. Da het niet gemakkelijk zou worden was wel duidelijk, want de enige ploeg die Heracles in eigen huis had weten te verslaan dit seizoen was Feyenoord. Desalniettemin begon PSV voortvarend op het Almelose kunstgras. Nadat de openingsfase van het duel zich in rustig tempo had voltrokken besloot Jorrit Hendrix na een kwartier voetballen om eens een tandje bij te schakelen. Met een splijtende pass rijtte hij de organisatie van Heracles uiteen en constateerde tot zijn tevredenheid dat Bergwijn die bal op waarde schatte. De aanvaller draaide vervolgens Stephen Sama dol, waarna het een koud kunstje was om de bal langs Janis Blaswich te schuiven: 0-1.

Een mooie openingsgoal, maar Heracles liet zich er niet direct door van de wijs brengen. Het loerde op een snelle uitbraak en kreeg aanvallend best wat mogelijkheden, met name via de ijverige Brandley Kuwas. Toch gaf het een kwartier voor rust op knullige wijze de 0-2 weg. Verdediger Stephen Sama moest een hoekschop toestaan in duel met Bergwijn, waarna Heracles bij die corner de organisatie totaal niet op orde had. Luuk de Jong kon volledig onbedreigd bij de bal komen en legde breed op Daniel Schwaab, die ook al geen stroobreed in de weg werd gelegd en met zijn eerste treffer van het seizoen de score wist te verdubbelen. In de minuten na de 0-2 maakte zowel Heracles als PSV direct aanspraak op de volgende treffer, toen eerst Kuwas oog in oog met Jeroen Zoet de bal maar nét naast schoof waarna aan de andere kant van het veld Erick Gutiérrez vanuit kansrijke positie het doel volledig miste.

De slotfase van het eerste bedrijf kende nog enkele hectische momenten, toen eerst Jesper Drost op aanraden van de VAR met rood van het veld werd gestuurd. Hij ging wild door op Rosario en was te laat met zijn actie, maar werd door arbiter Higler in eerste instantie slechts gecorrigeerd met een vermaning. Na het bekijken van de beelden kwam de arbiter evenwel terug op zijn besluit, waardoor Heracles verder moest met tien man. Niet veel later moest de VAR opnieuw in actie komen toen Higler eigenlijk al had gefloten voor de rust. Sama ging neer in de zestien en claimde een penalty, maar de herhaling wees uit dat hij een niet al te subtiele schwalbe had geproduceerd, waardoor hij op weg naar de kleedkamer nog een gele kaart om zijn oren kreeg.

Zo veel als er gebeurde tijdens de eerste helft, zo weinig was er na de rust te genieten. PSV liet duidelijk merken dat het een 0-2 voorsprong tegen tien man meer dan voldoende vond en liet het toe dat er slordigheden in het spel slopen. Heracles wist daar maar nauwelijks van te profiteren, waarna de koukleumende fans op de tribunes niet bepaald een hartverwarmend vervolg van de wedstrijd kregen te zien.

Het was uiteindelijk Denzel Dumfries die voor het slotakkoord leek te zorgen. Nadat er via invaller Donyell Malen weer wat meer dreiging ontstond aan de kant van PSV was het de wederom sterk spelende rechtsback die uit een corner de 0-3 mocht binnenkoppen. Opnieuw werd er door Heracles bijzonder naïef verdedigd, waardoor Dumfries zijn derde van het seizoen kon maken. Daar leek het bij te blijven in Almelo, maar kort voor tijd moest de VAR opnieuw in actie komen. Czyborra maakte op de doellijn hands, waar Higler door zijn collega's in Zeist op attent moest worden gemaakt. Het leverde Heracles de tweede rode kaart van de wedstrijd op, maar de penalty die ook was toegekend werd door Pereiro gemist. Een zuur moment voor de Uruguayaan, die even later echter alsnog kon juichen toen hij op een voorzet vanaf links zijn doelpunt alsnog kon meepikken: 0-4.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5; Tim Breukers 5, Maximilian Rossmann 5.5, Stephen Sama 4, Bart van Hintum 6 (62. Lennart Czyborra 5.5) ; Mohammed Osman 6, Alexander Merkel 5.5, Lerin Duarte 6 (75. Dabney Dos Santos -); Jesper Drost 4, Brandley Kuwas 6, Kristoffer Peterson 6.5 (82. Joey Konings -)

PSV: Jeroen Zoet 6; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 6.5, Nick Viergever 7, Angeliño 6; Pablo Rosario 6.5 (72. Donyell Malen -), Jorrit Hendrix 7 (88. Dante Rigo -), Erick Gutiérrez 6; Hirving Lozano 6.5, Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 7.5 (85. Gaston Perreiro -)

Man of the Match: Steven Bergwijn

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019