Klaassen eist pijnlijke hoofdrol op bij zege Dortmund

16 december 2018, 08:01

Ook na vijftien competitiewedstrijden is Borussia Dortmund nog altijd zonder nederlaag in de Bundesliga. De koploper won in een leuk duel met 2-1 van Werder Bremen. Bij de bezoekers viel Davy Klaassen al vroeg uit nadat hij op acrobatische wijze een tegendoelpunt van Dortmund probeerde te voorkomen.

In de openingsfase werd de bal namelijk leep over Jiri Pavlenka gestift, maar met een knappe verkapte halve omhaal wist Klaassen een vroege tegentreffer te voorkomen. De Nederlander raakte vervolgens wel geblesseerd omdat hij met zijn linkerknie tegen de stang van het doel terecht kwam. Hij probeerde het nog wel, maar moest na achttien minuten gehavend vervangen worden.

Met Klaassen in de lappenmand sloeg Borussia Dortmund vervolgens razendsnel toe. Via Paco Alcácer en Marco Reus stond het binnen een half uur 2-0 in het Signal Iduna Park en leek de koploper een gemakkelijke middag tegemoet te gaan.

Plots was daar tien minuten voor rust een geweldige aansluitingstreffer. Max Kruse poeierde de bal van grote afstand tegen de touwen en met nog meer dan een helft te spelen werd het weer een wedstrijd. Een gelijkspel zat er voor de gasten, die na een goede seizoenstart inmiddels zijn afgezakt naar de middenmoot, echter niet in. Mario Götze leek het duel in de zesde minuut van de blessuretijd te beslissen, maar de 3-1 werd afgekeurd. Gewonnen werd er echter wel door de koploper

Door de overwinning is het gat met Borussia Mönchengladbach en Bayern München negen punten. Der Rekordmeister won vanmiddag met 0-4 van Hannover 96, terwijl Mönchengladbach goed wegkwam met een doelpuntloos gelijkspel bij Hoffenheim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen