Panenka van Icardi helpt Inter langs 'Nederlands' Udinese

15 december 2018, 19:53

Ondanks legio kansen heeft Internazionale met veel moeite het thuisduel tegen Udinese gewonnen. De bezoekers, met de Nederlanders Bram Nuytinck en Hidde ter Avest en de voor Nigeria uitkomende William Troost-Ekong in de basis, hielden lang stand, maar kregen in het slotkwartier een penalty tegen. Mauro Icardi benutte de elfmeter met een loepzuivere Panenka: 1-0.

De thuisploeg, met Stefan de Vrij centraal achterin, slikte midweeks nog een bittere pil in de Champions League. In Milaan kwam het niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen PSV, waardoor het zich slechts voor de Europa League wist te plaatsen. In de competitie kon Inter week nog enigszins positief afsluiten met een driepunter op Udinese.

Daar leek het ondanks legio kansen echter niet op. Inter was duidelijk de beter ploeg in het eigen Giuseppe Meazza, maar wist maar geen echte bres te slaan in de defensie van de laagvlieger. Udinese werd zelf nauwelijks gevaarlijk, maar was lange tijd op koers voor een punt. Dat resultaat kwam er echter niet, want op aanraden van de VAR legde scheidsrechter Rosario Abisso de bal op de stip. Mauro Icardi, ook tegen PSV trefzeker, benutte de strafschop op prachtige wijze.

De overwinning van Inter zorgt ervoor dat het gat met Napoli, dat tweede staat, verkleind wordt tot drie punten. De club uit Napels heeft nog een duel voor de boeg en dat geldt ook voor koploper Juventus. De Oude Dame staat ook al schier onoverbrugbare achterstand, want ze hebben al elf punten meer verzameld en dus een duel minder gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen