Spurs wint in extremis, Nederlanders gaan onderuit

15 december 2018, 17:55

In de Engelse Premier League heeft Tottenham Hotspur enkele dagen na het behalen van de Champions League-overwintering op het laatste moment puntverlies afgewend. De Spurs wonnen dankzij een doelpunt in blessuretijd met 1-0 van het stugge Burnley. Op de meeste andere velden vielen ook weinig treffers en de doelpunten die vielen, waren nadelig voor de Nederlanders.

Tottenham Hotspur – Burnley 1-0

Midweeks zorgde Spurs voor een knappe prestatie door dankzij een 1-1 gelijkspel bij FC Barcelona en het puntverlies van Internazionale tegen PSV te overwinteren in de Champions League. Een paar dagen later kwamen de mannen uit Londen op eigen terrein een stuk minder goed voor de dag. Al snel bleek dat Burnley louter en alleen voor een punt naar Wembley was gekomen en Spurs bleek lange tijd niet bij machte om de muur van de bezoekers te slechten. Totdat Christian Eriksen in de blessuretijd eindelijk de defensie van Burnley wist te verschalken en Wembley liet ontploffen van vreugde: 1-0 en het gat met Liverpool en Manchester City blijft daardoor te overzien.

Wolverhampton Wanderes – Bournemouth: 2-0

Nathan Aké begon centraal achterin in de driemansdefensie van Bournemouth en zag al snel dat hij en zijn ploegmaats een tegentreffer moesten incasseren. In de twaalfde minuut was het spits Raúl Jiménez die de thuisploeg op voorsprong bracht. Wolves leunde vervolgens achterover, zag dat de gasten kansen kregen, maar bleef eigenlijk gemakkelijk overeind. In de slotfase besliste Ivan Cavaleiro het duel namens de thuisploeg. Door de verliespartij neemt Bournemouth langzaam maar zeker afstand van de subtop en neemt het plaats in de middenmoot.

Huddersfield Town – Newcastle United: 0-1

Huddersfield verloor de laatste drie Premier League-wedstrijden en staat daardoor net onder de degradatiestreep. Het duel tegen Newcastle United, met drie punten meer ook geen hoogvlieger, leek een ideaal moment om weer punten te pakken. Dat lukte met Terence Kongolo en Juninho Bacuna in de basis en genoeg kansen en balbezit echter niet. José Salomón Rondón kroonde zich tien minuten na rust tot matchwinner en door zijn goal neemt Newcastle afstand van de onderste regionen.