Keizer oogt lof: "Hij verrast ons met zijn aanvallende speelstijl"

15 december 2018, 09:51   Bijgewerkt: 15 december 2018, 10:02

Marcel Keizer kent een indrukwekkende start als trainer van Sporting Portugal. Onze landgenoot won met zijn ploeg de eerste vijf duels onder zijn leiding en doet dat met aantrekkelijk voetbal. De oefenmeester kan vanuit de Portugese media rekenen op complimenten.

"Hij verrast ons met zijn offensieve speelstijl", zegt Ricardo Quaresma, voetbalverslaggever bij de Portugese sportkrant A Bola, tegenover de NOS. "We kenden hem alleen van Ajax en wisten niet wat we moesten verwachten. Hij doet het heel goed. Sporting speelde voor zijn komst niet goed. Nu is het spel heel aantrekkelijk", aldus de journalist.

Keizer plaatste zich met zijn elftal moeiteloos voor de volgende ronde van de Europa League en staat in de competitie inmiddels op de derde plek. "De belangrijkste wijziging die hij heeft aangebracht is dat de ploeg in een 4-3-3 opstelling speelt. Sporting speelde in het begin van het seizoen niet goed, hanteerde het systeem 4-5-1", aldus Quaresma over de tactiek van Keizer.

Ook Bas Dost is volgens de verslaggever gebaat bij de komst van de Nederlander. "Je ziet het plezier bij Bas Dost terug. Hij speelt beter dan aan het begin van het seizoen. Door het aanvallende spel van Sporting krijgt Dost ook veel meer kansen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen