Van Bommel over wissel Gutiérrez: "Houdt het geen drie duels vol"

15 december 2018, 09:01   Bijgewerkt: 15 december 2018, 09:07

PSV-trainer Mark van Bommel wil vanavond in Almelo beschikken over een topfitte Érick Gutiérrez. Dat is de reden dat de oefenmeester de Mexicaan afgelopen dinsdagavond een klein half uur voor tijd wisselde in de wedstrijd tegen Internazionale.

Van Bommel achtte 'Guti' nog niet in staat om drie wedstrijden in één week te spelen. Vorig weekend deed Gutiérrez immers nog de hele wedstrijd mee tegen Excelsior. Dat was zijn eerste basisplaats na zeven invalbeurten. "Als ik Guti drie wedstrijden had laten staan, denk ik niet dat hij het zou volhouden in de laatste wedstrijd tegen Heracles", aldus Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. "Je kijkt naar de belasting van spelers. Ik hoef me daar absoluut niet voor te verantwoorden, maar ik wil het wel even uitleggen."

Gutiérrez werd in Italië vervangen door Michal Sadilek. Van Bommel is gecharmeerd van de middenvelder. "Het maakt niet uit of je hem in Onder 19, Jong PSV of het eerste neerzet; hij brengt gewoon hetzelfde. Een groot compliment." Heracles Almelo en PSV trappen vanavond om 19.45 uur af. De Heraclieden verloren dit seizoen slechts een thuisduel, tegen Feyenoord. De andere zes wedstrijden in Almelo werden alle gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen