Boca Juniors-manager Barros Schelotto vertrekt na verloren finale

14 december 2018, 23:40

Boca Juniors-manager Guillermo Barros Schelotto heeft de club verlaten na de nederlaag in de finale van de beladen Copa Libertadores-finale. Nadat de eindstrijd werd verloren van River Plate na verlenging trok de oefenmeester zijn conclusies. "Ondanks de pijn van de nederlaag, vertrek ik met een gerust hart, wetende dat ik alles gegeven heb", zei hij bij de bekendmaking van zijn afscheid.

Dat maakte de coach bekend via de officiële kanalen. Barros Schelotto was sinds 2016 werkzaam bij de Argentijnse topclub, met wie hij twee keer kampioen werd van het land. "De pijn en het verdriet van de verloren finale zijn nog niet verdwenen, maar het is voor Boca goed dat er een verandering komt en dat we het nieuwe jaar met een nieuwe coach beginnen", liet voorzitter Daniel Angelici weten over de beslissing van Barros Schelotto.

Eerder liet River Plate-coach Marcelo Gallardo weten zijn club nog trouw te blijven: voor hem is er veel Europese interesse. Barros Schelotto was in het verleden eerder werkzaam voor het Argentijnse Lanús, met wie hij de Copa Sudamericana won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
  • Guillermo Barros Schelotto
  • Boca

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen