Gisteren gemist: Magallan naar Ajax, ADO wint en Sparta aan kop

15 december 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 14 december.

Magallan staat eindelijk op het punt om voor Ajax te tekenen

Het heeft een tijd geduurd, maar Lisandro Magallan is op weg naar Ajax. Het Argentijnse TyC Sports meldt vrijdag dat de Amsterdammers tien miljoen euro overmaken op de bankrekening van Boca Juniors. Marc Overmars heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten de verdediger snel te willen toevoegen aan de selectie van Erik ten Hag. Ook werd Lassina Traoré uit Burkina Faso [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343089/ajax-neemt-lassina-traore-over-van-van-partnerclub/,_blank,vastgelegd] vanuit Ajax Cape Town.

Zwak Willem II slikt opnieuw nederlaag tegen angstgegner ADO

Een zeer tegenvallend Willem II heeft vrijdagavond in Tilburg opnieuw een thuisnederlaag geleden. Angstgegner ADO Den Haag, dat de laatste drie edities in Brabant al had gewonnen, zegevierde weer: 0-3. De uitslag doet anders vermoeden, maar de bezoekers lieten zeker niet het beste voetbal zien en wonnen desondanks simpel. Erik Falkenburg en Lex Immers (2x) bezorgden ADO de belangrijke driepunter.

Sparta Rotterdam aan kop na remise tussen Go Ahead en Den Bosch

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De Rotterdammers hadden in eigen huis geen kind aan Jong AZ en zegevierden met 5-0, terwijl in Deventer de topper tussen Go Ahead Eagles en koploper FC Den Bosch in 0-0 eindigde. Omdat ook FC Twente van Cambuur won blijven de verschillen in de top van de Eerste Divisie miniem en dus ongekend spannend, alleen met een andere lijstaanvoerder.

Advocaat sluit extra jaar als coach van Utrecht niet uit

Het is niet uitgesloten dat Dick Advocaat ook na dit seizoen trainer blijft van FC Utrecht. De oefenmeester presteert dusdanig goed dat beide partijen in de winter nog een keer om tafel gaan om te kijken wat de toekomst gaat brengen. En dat is anders dan werd uitgesproken bij de aanstelling van de trainer, toen hij met een glimlach zei dat dit 'inderdaad voor de rest van het seizoen' zou zijn.

Boca Juniors-manager Barros Schelotto vertrekt na verloren finale

Boca Juniors-manager Guillermo Barros Schelotto heeft de club verlaten na de nederlaag in de finale van de beladen Copa Libertadores-finale. Nadat de eindstrijd werd verloren van River Plate na verlenging trok de oefenmeester zijn conclusies. "Ondanks de pijn van de nederlaag, vertrek ik met een gerust hart, wetende dat ik alles gegeven heb", zei hij bij de bekendmaking van zijn afscheid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen