Olde Riekerink denkt ook aan Kongolo als vervanger van Høegh

Olde Riekerink denkt ook aan Kongolo als vervanger van Høegh

14 december 2018 – Jan Olde Riekerink moet voor het thuisduel van sc Heerenveen met FC Utrecht keuzes maken. Wie vervangt de geschorste aanvoerder Daniel Høegh in het hart van de defensie en wie staan in de voorhoede, waar Pelle van Amersfoort en Nemanja Mihajlovic hun trainer met een luxe probleem opzadelden.Dave Bulthuis, die tegen Willem II werd gepasseerd, lijkt de voornaamste kandidaat om Høegh te vervangen. "Maar Rodney Kongolo en Ben Rienstra hebben in het verleden ook op die positie gespeeld", zegt Olde Riekerink tegen de Leeuwarder Courant.

De oefenmeester beschikt zondag weer over Sam Lammers en Arber Zeneli. Lammers miste de duels met Fortuna Sittard en Willem II, Zeneli was alleen in Tilburg afwezig. Zij werden prima vervangen door Van Amersfoort en Mihajlovic. Dat zorgt voor enige luxe voor Olde Riekerink, al lijken Lammers en Zeneli gewoon terug te keren in het elftal. "Pelle verdient een groot compliment. Niet alleen voor zijn spel tegen Willem II en een week eerder tegen Fortuna, maar ook voor de manier waarop hij daarvoor is omgegaan met zijn rol als wisselspeler."

Waar Olde Riekerink zijn elftal deze week voorbereidde op het duel met Utrecht, was het op de werkvloer onrustig. Directeur Luc Eisenga kondigde zijn vertrek aan. "De jongens weten dat ze zich op het voetbal moeten concentreren. Nog drie wedstrijden. Daarna maken we de balans op."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020