ADO-directeur tevreden over de samenwerking met Chinezen

14 december 2018, 19:00

Volgens directeur Mattijs Manders is de relatie tussen ADO Den Haag en de Chinese aandeelhouder United Vansen (UVS) uitstekend. Hij reageert op een in Voetbal International verschenen verhaal, waarin staat dat de Chinezen niet te spreken zijn dat het op moet draaien voor verliezen die ADO draait.

"We zijn volop bezig met kijken wat er mogelijk is op het gebied van uitwisseling van spelers en trainers tussen China en Nederland. Dus eigenlijk zijn we heel erg tevreden over de samenwerking. En in China zijn ze dat ook", zegt Manders tegen Omroep West. "De financiële analyse waar zoals ze beschrijven, daar klopt niet veel van. Daar staan bedragen die echt uit de duim gezogen zijn. Misschien kan ik een voorbeeld noemen: de uurtarieven van de twee toezichthouders. Het is een fractie van dat bedrag wat er in het artikel staat."

Manders zegt dat er 'weinig' tot 'niets' van waar is. "We maken verlies, dat klopt. Dat is nog steeds die drie miljoen. Maar we zien in het huidige seizoen dat we stappen aan het maken zijn. Ik kan nog geen bedragen noemen, maar wij zijn daar positief over. We hebben afspraken met elkaar gemaakt. Sterker: we hebben niet eens het geld uitgegeven wat we beschikbaar hadden om spelers aan te trekken. We hebben maar een klein deel gebruikt omdat we op eigen kracht gezond worden. We willen geen ongelimiteerde bedragen uit China ontvangen, we willen het bekostigen uit onze eigen omzet."

Lees ook: 'ADO Den Haag valt spoedig weer in Chinese handen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen